Készül a Tokaji borvidék klímastratégiája

A klímaváltozás, a szélsőséges időjárási tényezők hatnak a természeti-táji, gazdasági környezetre, társadalmi-demográfiai helyzetre. Fontos a folyamatban lévő és már bekövetkezett változások nyomon követése és helyzetértékelése,  különösen fontos a Tokaj-borvidék mint kultúrtáj esetében a beavatkozási területek azonosítása és meghatározása.

A Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. megkezdete a 27 hegyaljai települést érintő klímastartégia kidolgozását. Átfogó és pontos stratégiai helyzetértékeléshez, a klímaváltozás térségi hatásainak meghatározásához, mérsékléséhez szükséges az önkormányzatok, gazdálkodók, szakmai és civil szervezetek, oktatási intézmények tapasztalata és véleménye is.

A Nonprofit Kft. négy alkalommal tájékoztatót és workshopot szervez, amire meghívja a témában érdekelt, érintett szervezetek, vállalkozások képviselőit.

Időpontok:

2023. október 05. 13,00 óra -Önkormányzatok, Kormányhivatalok

2023. október 12. 13,00 óra -Szakmai szervezetek, Vállalkozások

2023. október 19. 13,00 óra -Oktatási intézmények, civil szervezetek

2023. október 26. 13,00 óra -Gazdálkodók, Hegyközségek

Helyszín: Mád, Látogatóközpont ( Rákóczi u.5)

 

 Az itt elhangzó tapasztalatok, javaslatok később a tartalmi részét képezik a 2023 év végére elkészülő Tokaj Borvidék Klímastratégiának, ami segítséget nyújt, támpontot ad a jövőbeni célok, célterületek, célrendszer kialakításában, projektek ( energetikai, infrastrukturális, gazdasági)  tervezésében.