Tállya

AZ EGYKORI MAILLOTH KASTÉLY

Az egykori Mailloth kastélyban a GINOP 7.1.6-16-2017-00005 kódszámú pályázat keretében egy kiállítási tér és a kastélykert megújítása valósul meg. Komplex, látogatóbarát kiállítási tematika alakul ki, modern, az interpretációt élménnyé alakító multimédiás eszközök és egyedi épített kiállítási installációk telepítésével.

Szeptember 29-én elkészült a Mailloth kastély kertje, kialakításra került a kastély megjelenéséhez illeszkedő kőburkolat, továbbá igényes, padok, asztalok, virágtartók kerültek kihelyezésre. Megújult az elektromos hálózat, mely rendezvények idején biztosítja a az előadók részére az áramellátást, kivágásra kerültek az életveszélyes fák és ezt követően a növénytelepítés során lombhullató facsemeték, cserjék, rózsák és egynyári növények kiültetésére került sor, melyet a mulcsozás és a környezetében lévő füvesítés tesz egységessé.

EVANGÉLIKUS TEMPLOM

A tállyai evangélikus templom harangtorony nélkül készült, de már az eredeti kiépítéskor is készült a templomtól független harangláb. A GINOP 7.1.6-16-2017-00005 kódszámú pályázat keretében a meglévő műemlék templom és a harangláb részleges felújítása valósul meg. A főhomlokzat egységes architektúrájának visszaállítása és az új lábazat, tetőhéjalás kialakítása mellett a templombelső és a homlokzat festése is megújul.

Az evangélikus templom és harangláb felújítása decemberben befejeződik. A terület előkészítését és a kijelölt fák kivágását követően megkezdődött a templom körbeállványozása, majd a meglévő fémlemez tetőhéjalás és deszkázat bontása és cseréje. Megújult a homlokzati és lábazati vakolat, kicserélte a kivitelező a teljes elektromos hálózatot, új falikarok biztosítják a templom világítását.

A templom előtt található Harangláb harangot tartó ácsolt szerkezete részben kicserélésre került, külseje natúr fenyőburkolatot kapott.

 

GALÉRIA

A Mailloth kastély terve

A fejlesztés jelenlegi állapota

Az Evangélikus templom terve

A fejlesztés jelenlegi állapota