Tolcsva

A RÁKÓCZI KASTÉLY

A GINOP 7.1.6-16-2017-00005 kódszámú pályázat keretében a  kastély épületének teljes műszaki és esztétikai értékelvű felújítása valósul meg. A cél a  homlokzat és a kapcsolódó építészeti elemek és az épület külső  műemléki rekonstrukciója,  a tetőszerkezet és a külső nyílászárók felújítása. A kastély épületében magas színvonalú fogadó és kiállítótér kerül kialakításra. A  korhűen berendezett enteriőrbemutató fogadó terek kialakítása mellett egy interaktív kiállítás valósul meg, amely a felsővadászi herceg Rákóczi családról kíván áttekintést nyújtani. Az esztétikai felújítás során pedig a kastély előkertjének rendezése is megtörténik.

A Grand Tokaj Zrt 2021. április 6-án írta alá a vállalkozási szerződést a kastély felújítására, a kivitelezés 2021. december 14-én 50 %-os készültségű.

TOLCSVA MUZEÁLIS BORPINCE

A GINOP 7.1.6-16-2017-00005 kódszámú pályázat keretében a jelenleg védett pinceszakaszok részben megtekinthetővé válnak. A látogatók kényelmét pedig megújuló kiszolgáló egység és egy új borterasz szolgálja.

Szeptember 30-án elkészült a Constantin pince előtti rendezvénytér felújítása, mely során új burkolat, 4 db pergola, padok és szociális helységek kialakítására került sor. A teraszhoz vezető út új aszfaltburkolatot kapott, a füvesítéssel és növénytelepítéssel színvonalas környezetben fogadhatja a látogatókat a muzeális borkészletet bemutató világhírű felújított pince.

 

HELYSZÍNEK

A Rákóczi Kastély

Tolcsva Muzeális Borpince