NAGY SIKERREL ZÁRULT A „TISZTA ZEMPLÉNÉRT” HULLADÉKGYŰJTŐ AKCIÓ

Eredményesen ért véget a Wáberer Alapítvány által szervezet „Tiszta Zemplénért” hulladékgyűjtési akció. Az esemény sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint az 1100 résztvevő, a 692 zsák hulladék és a 96 kilométer megtisztított terület.

A Tokaj-Zemplén általános és középiskoláit, illetve cserkészcsapatait mozgósító kezdeményezés célja, hogy a diákok jobban megismerjék a környezetvédelmet és annak fontosságát, valamint hozzájáruljanak a környezetük tisztaságának megőrzéséhez. Az immár hagyománynak számító esemény megmozgatta a térség fiataljait, hiszen 9 település és 17 intézmény csatlakozott az kezdeményezéshez, ahol a diákok pedagógusaik segítségével lelkesen igyekeztek megtisztítani szülőföldjüket, közvetlen környezetüket.

Az akció eredményeként sok szemetet sikerült eltávolítani a Zemplén környékéről, és azon kívül, hogy a diákok új ismeretekkel gazdagodtak a környezetvédelem területén, közösségépítésnek is kiváló alkalom volt a közös munka. A szervezők és az iskolák is nagyon elégedettek voltak a résztvevők aktív részvételével, és remélik, hogy az esemény hozzájárul a környezeti tudatosságuk növeléséhez.

A legtöbb szemetet gyűjtő csapatok értékes nyereményen részesültek, amelynek a díjátadó ünnepségére április 28-án került sor az Újhutai Kastélyszállóban. Az alsó és felső tagozatosok közül az abaújszántói Ilosvai Selymes Péter Általános Iskola csapatai kerültek ki győztesen, a középiskolások kategóriájában pedig a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium TFG II. csapata gyűjtötte a legtöbb szemetet.

Gratulálunk a szervezőknek és a csapatoknak!