Elkezdődött a tállyai Mailloth kastély kertjének felújítása

„Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj világörökségi helyszíneinek fejlesztése” című projekt keretében elkezdődött a tállyai Mailloth kastély kertjének felújítása. A Maillot bárói család egykori lakhelye pár éve lett rekonstuálva, most a kertje is megszépül, méltó környezetet teremtve a barokk stílusú épületnek.

A vallási helyszínek, kastélyok, műemlék épületek, történelmi utcarészek megújítására fókuszáló pályázat megvalósítására 3,4 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. konzorciumi partnereivel a Széchenyi 2020 programból. A projekt célja a világörökségi helyszín versenyképességét javító turisztikai attrakciók kialakítása. 

A tállyai Mailloth kastély kertje ennek a programnak a keretében újul meg. A munkálatok megkezdődtek, a falazott kerítésrész visszabontásra került, így az XVIII. században épült kastély látványa már messziről láthatóvá válik. A kerítés felújítása mellett megújul a kastély kertje, ahol új, lendületes vonalvezetésű sétány és térburkolat kerül kialakításra, korszerű kerti bútorokkal és 1700 darab növény kiültetésével.

A beruházás Kéki-Luterán György építészmérnök tervei alapján készül az Ép Dukát Szolgáltató Kft közreműködésével.