Sikeres szezon – szálláshely üzemeltetés 2024

A Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. „Sikeres szezon – szálláshely üzemeltetés 2024-ben” címmel 2024. február 7-én szerdán szezonnyitó konferenciára hívta a borrégió szállásadóit. A Mádi Látogató- és Bringaközpont (Mád, Rákóczi utca 5) emeleti rendezvénytermében megtartott szakmai konferenciára több mint hatvan érdeklődő, aktív, működő térségi turisztikai szolgáltató jött el.  

Az esemény résztvevőit Dr. Szabó Tünde az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács társelnöke köszöntötte. Beszédében kitért a területfejlesztés folyamatban lévő átalakítására, az elmaradott és hátrányos helyzetű térségek jövőbeni támogatására.

Dr. Remenyik Bulcsú a Sárospataki Tokaj Hegyalja Egyetem tanszékvezetője tájékoztatást adott az Egyetem által tervezett és folyamatban lévő turisztikai célú emeltszintű képzési, szakképzési modulokról.

Semsei Sándor az MTDMSZ elnöke a térségi turisztikai márkák, profilok fontosságáról tartott előadást.

Buzás Dávid az online foglalási rendszerek szerepéről, a piaci trendekről, az árazásról, a bevétel növelés lehetőségeiről beszélt.  

A délutáni programrészben, kerekasztal beszélgetés során a szálláshelyek napi szintű működési kérdéseiről esett szó, így a költségcsökkentési lehetőségekről, a munkaerő optimalizálásáról, a megfelelő vendégkör gyors és hatékony eléréséről.

Dévald István A Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. ügyvezetője a Tokaj-Zemplén programban és a Világörökségi területen folyó és  lezárt fejlesztésekről adott átfogó betekintést.