BRINGÁVAL TOKAJ-HEGYALJÁN! INDULNAK A KERÉKPÁROS FEJLESZTÉSEK!

Tokaj-Hegyalja végre vonzóvá válik a kerékpározás szerelmesei számára is. A kormány döntése szerint több száz kilométer kerékpárút épül 2019-ig Magyarországon, amelybe a Nyíregyháza-Tokaj és a Tokaj-Mád-Sárospatak szakasz is beletartozik.

Rég várt kerékpáros fejlesztések indulnak Tokaj-Hegyalján a kormány döntése alapján, amelyek első körben a Tokaj-Mád-Sárospatak útvonalat érintik 12 kilométer szakaszon.  A jó hír, hogy erre nem is kell sokat várniuk az aktív kikapcsolódást kedvelőknek, hiszen a tervek szerint 2018-ban meg is valósulhat a tervezés és építés. Az előzetes munkálatok ezen az útvonalon – 80 kilométer szakaszon táblák kihelyezésével – már idén elkezdődnek. A Nyíregyháza–Tokaj közötti bicikliút szakaszainak összekötésére pedig még idén sor kerülhet, az tervek szerint már akár nyáron kihasználhatjuk ezt a kirándulási lehetőséget.

Tokaj-Hegyalja világörökségi helyszínként egyedülállóan vonzó terület az idelátogató turisták számára. Páratlan természeti adottsága mellett az épített és kulturális öröksége is kiaknázandó lehetőségeket rejt magában, nem is beszélve a bor és gasztronómia, kulturális és vallási rendezvényekre és víziturisztikai szolgáltatásokra való kapcsolódásról. A Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács komlpex tervet dolgozott ki az aktív turizmus és ezen belül a kerékpáros fejlesztések leghatékonyabb módjáról. Az útvonalak megtervezésén túl a kerékpáros turizmushoz kapcsolódó szolgáltatások, kerékpárosbarát környezet is párosul a fejlesztésekhez, a kerékpárt használó turisták legszélesebb körének igényeit is kielégítve. Hiszen ma a biciklizés nem csak a jó kondícióban lévő, sportos emberek kiváltsága, hanem családok közkedvelt programja is. Ezeknek a fejlesztéseknek az ő igényeikhez is alkalmazkodniuk kell.

A 12 kilométeres kerékpárút fejlesztése várhatóan csak az első lépése a megvalósításra váró komlpex tervnek, amelyhez megfelelő minőségi szolgáltatás is párosul majd.