Megjelent a Tokaj-Zemplén térség fejlesztését előirányzó kormányhatározat

A Kormány 1791/2020. (XI. 11.) Korm. határozatában döntött a  Tokaj-Zemplén Térség fejlesztéséhez szükséges kormányzati intézkedésekről. A határozat 2020. november 11-én jelent meg a Magyar Közlönyben.

A kormány által elfogadott Tokaj-Zemplén Fejlesztési Program több hónapos aktív munka eredménye, amelynek fő célja a térség turisztikai vonzerejének növelése. Az intézkedések hosszútávra biztosítják majd a fenntartható fejlődést, növelik a régió népességmegtartó erejét, megállítják és visszafordítják az elvándorlást és jobb feltételeket kínálnak az itt élő lakosság számára. A 2020–2024. évekre vonatkozóan  149 516 000 000 forint forrás áll rendelkezésre az infrastruktúra, turisztikai szolgáltatások és települési szintű fejlesztések megvalósítására. 

A Program  megvalósítása a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Wáberer György irányítása mellett zajlik, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács bevonásával. Az egyes feladatok lebonyolításáért a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. a felelős.

A kormányhatározat itt található:

https://magyarkozlony.hu/dokumentumok