„Tokaj-Hegyalja gyerekeknek” címmel oktatási program indul a borvidéken

Oktatási program indul a Tokaji borvidék 8–12 éves gyerekei számára, amely a térség természeti és kulturális örökségét helyezi a középpontba. A projektet a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. megbízásából a kulturAktív Egyesület valósítja meg a „Humán kapacitások fejlesztése a Sárospatak – Tokaj térségben” c. EFOP pályázat keretében.

Az oktatási program célja, hogy a helyi értékeket játékos, innovatív formában ismertesse meg a 8–12 éves korosztállyal. Ennek részeként egy interaktív honlap és egy ismeretterjesztő kiadvány készül, amelyet a helyi gyerekek és oktatási intézmények ingyenesen kapnak meg. Ezen kívül iskolai programok és módszertani előadások valósulnak meg a helyi pedagógusok számára. 

Az oktatási program összeállításába és megvalósításába bevonásra kerülnek a helyi önkormányzatok és oktatási intézmények, hiszen a cél az, hogy a projektet a térségben élő gyermekek, családok és természetesen a térség települései is sajátjuknak érezzék.

Ennek első lépéseként „AZ ÉN TOKAJ-HEGYALJÁM” címmel rajzpályázat kerül meghirdetésre a Tokaj-Hegyalja településein élő harmadik és negyedik osztályosok számára.

Keressük azokat a helyeket, amelyeket a gyerekek legjobban szeretnek Tokaj-Hegyalján. A legérdekesebb helyeket szerepeltetjük az ősszel megjelenő Tokaj-Hegyalja gyerekeknek c. kiadványba.

Beküldési határidő: 2021. február 28. éjfél a tokajhegyaljagyerekeknek@gmail.com címre.

A részletek itt olvashatóak:

Rajzpályázat_tokaj-hegyalja_gyerekeknek