Hegyközségek Nemzeti Tanácsa – BORÁSZATI GAZDASÁGVÉDELMI AKCIÓTERV

Megjelent a Gazdaságvédelmi Akcióterv részeként kidolgozott Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program keretében a HORECA szektorban és a borturizmusban érintett bortermelők részére nyújtandó átmeneti támogatás igénybevételének részletes feltételeiről szóló 38/2020. (VII. 30.) AM rendelet;

Az intézkedés célzottan azon kis- és közepes méretű borászatokat segíti vissza nem térítendő támogatás formájában, akik a saját maguk által megtermelt szőlőből bort állítanak elő, és akik zömében a vendéglátás és szálloda (HORECA) szektorba, illetve helyben, közvetlenül a fogyasztóknak értékesítik termékeiket, hiszen a legnagyobb bevételkiesés őket érinti.

A Magyar Államkincstárhoz benyújtható kérelmekhez hegybírói igazolás benyújtása szükséges. Az igazolás kiállításához szükséges kérelmeket augusztus 3-10. között lehet benyújtani a gazdasági aktát vezető hegybíróhoz. Az igazolást augusztus 14-ig állítják ki a hegybírók.

A Magyar Államkincstárhoz elektronikusan lehet a támogatási kérelmeket benyújtani, amely a 2020. augusztus 10-e és augusztus 24-e között beérkezett, szabályos igényléseket összesíti, és legkésőbb 2020. december 31-éig megállapítja a támogatás összegét.

Forrás:

https://www.hnt.hu/megjelent-a-gazdasagvedelmi-akcioterv/