VP3-9.1.1-20-Termelői csoportok és szervezetek létrehozása

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Termelői csoportok és szervezetek létrehozása” című (VP3-9.1.1-20 kódszámú) felhívás.
A támogatási kérelmek benyújtására 2020. május 25. napjától 2022. május 25. napjáig van lehetőség. A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 3 milliárd Ft.

Az ezen intézkedés keretében biztosított támogatás a következő célokhoz nyújtható:

  1. a) a nagy tételben vásárlók ellátása érdekében az egységes minőségű és feldolgozottságú árualap kialakítása;
  2. b) a tagság termelésének és eredményeinek a piaci követelményekhez való igazítása a ténylegesen megvalósuló értékesítés, a piac befolyásolása és a magasabb jövedelem elérése érdekében;
  3. c) a termelői csoport tagjai közötti – különösen a termeléssel, betakarítással és a rendelkezésre állással kapcsolatos információk átadására vonatkozó – üzleti kapcsolatok meghatározása közös szabályok létrehozása által;
  4. d) a tagság igénye alapján a termelői csoportok által végezhető egyéb olyan közösségi tevékenységek végzése, megszervezése, amely a közös értékesítés sikerét elősegíti és a tagok jövedelembiztonságát javítja.

Jelen felhívásra támogatási kérelmet nyújthat be:

Az agrárpolitikáért felelős miniszter által, az elismerési rendelet alapján elismert – 2014. január 1-nél nem régebben alakult – termelői csoport.
Jelen felhívás keretében a támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában nincs lehetőség.

A támogatás összege:

A támogatás, értékesítés (forgalom) alapján számított általányösszegű támogatás, melyre a csoport az elismerését követő legfeljebb 5 éven keresztül jogosult. A támogatás maximum összege 100 000 eurónak megfelelő forintösszeg /év/támogatott csoport. Csekély összegű támogatás esetén kedvezményezettenként a maximális támogatási összeg 200 000 euró/3 év lehet.

Bővebb információ, forrás: https://www.palyazat.gov.hu