VÖLGYSZÍNHÁZ ÉS BORTERASZ ÁTADÓ ÜNNEPSÉG SÁTORALJAÚJHELYEN

A közel 300 fő befogadására alkalmas kulturális létesítmény átadó ünnepségére került sor Sátoraljaújhelyen 2020. augusztus 7-én. Az ideérkező turisták minőségi kultúra iránti igényét kielégítő Völgyszínház és a hozzá tartozó Borterasz megépítésével előtérbe kerül a világörökség helyszín kiemelt értékét képviselő Ungvári pincesor is.

Az átadó ünnepségen Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere elmondta, hogy olyan közösségi teret sikerült kialakítani, amelyre nagy szüksége van a városnak, hiszen nagyon szép környezetben lehet bort kóstolni vagy akár sétálni.

A térség országgyűlési képviselője Hörcsik Richárd kiemelte, hogy a fejlesztés pozitív hatással lesz egész Tokaj-Hegyaljára. A pinceszínházzal és a borterasszal az Ungvári pincesor történelmi légköre visszatér a köztudatba, olyan szociális hellyé alakul, ahol fiatalok, családok értékes időt tölthetnek el.

Fotók: ZemplénTV

A fejlesztés célja, hogy új kaput nyisson a turizmus felé, amely a minőségi gasztronómiát és a bort is összekapcsolja. „A világörökségi helyszínek fejlesztése” című projekt keretei között megvalósult fejlesztés a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. vezetésével jött létre.

Zemplén Tv tudósítása itt érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=30abr3As-Ok&fbclid=IwAR1LD3PA6E14lFOpxkEt–LXtZxtthqo4b1jePzgQHt9M-3qDMoMcOozZDw