UNESCO turisztikai konferencián jártunk Párizsban

2018 a Kínai Turizmus Éve. Ennek keretén belül a fenntartható kulturális és örökségturizmus fejlesztési irányainak megvitatása volt az elsődleges célja a 2018. október 29-én Párizsban, az Unesco székházában megrendezett találkozónak, ahol dr. Kovács Attila a TBFT munkatársa képviselte a Tokaji borvidéket.

Kína és az Európai Unió szorosabb turisztikai együttműködésének megteremtése kiemelt kérdés volt az eseményen részt vevő világörökségi és turisztikai szakértő számára.  A magas rangú eseményen a bizottság részéről Elżbieta Bieńkowska  belső piac, ipar, vállalkozások és kkv-k fejlesztéséért felelős biztos asszony míg, kínai oldalról Qu Xing, az UNESCO főigazgató-helyettese vett részt az eseményen.

A konferenciát követő napon a World Heritage Journeys projektben részt vevő 34 világörökségi helyszín képviselője a Versailles palotában vitatta meg az európai világörökségi helyszíneket négy kategóriában bemutató weboldal marketing és stratégiai kérdéseit.

 

 

 

 

 

 

Az amerikai és kínai piacot célzó honlap kiváló lehetőség arra, hogy minél szélesebb rétegben megismerjék a turisták Európa legcsodálatosabb világörökségi területeit, köztük a Tokaji borvidéket. Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországról egyedüliként helyet kaptunk ebben a nívós produkcióban.

A teljes cikk és az eseményen készült képek itt érhető el: http://whc.unesco.org/en/news/1897