LEGYEN A BODROGKISFALUDI ÖREG TÖLGY AZ ÉV FÁJA 2024-BEN!

Az Év Fáját a közönség választja meg online szavazás révén, amely idén is július 1-én indul és szeptember 30-án éjfélkor zárul. A “Hős Fa” címet a zsűri osztja ki, és különdíjat kap minden évben az Országos Erdészeti Egyesület által választott jelölt is.
Az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije 9 fát juttatott az Év Fája verseny döntőjébe.
A vetélkedőben nem számított a fák kora és mérete, előny volt azonban, ha a jelölt őshonos fajt képvisel, közterületen áll, vagy amelynek a története egy környezetvédelmi ügyhöz kapcsolódik. A döntősök kiválasztásánál a zsűri legfontosabb szempontja volt a történet, mely megmutatja, hogy az adott fa vagy facsoport miért fontos és különleges az őt nevező közösség számára.
Az Év Fáját a közönség választja meg online szavazás révén, amely idén is július 1-én indul és szeptember 30-án éjfélkor zárul. A “Hős Fa” címet a zsűri osztja ki, és különdíjat kap minden évben az Országos Erdészeti Egyesület által választott jelölt is.
Szavazni az alábbi oldalon: https://evfaja.hu/dontosfak
A bodrogkisfaludi öreg tölgy fotói alatt található ,,Ez a történet és a fa legyen a nyertes!” zöld gomb megnyomásával lehetséges, mely előtt be kell írnunk az email címünket (és el kell fogadni az adatkezelési tájékoztatót). FONTOS, hogy a szavazás csak akkor érvényes, ha a megerősítő emailben rákattintunk az érvényesítő linkre! Egy email címről csak egy szavazat adható le.
Fogjunk össze, és mutassuk meg, hogy ennek a kis településnek a szeretett fája is győzhet a közösség erejével!
KÉRJÜK SZAVAZZANAK MINÉL TÖBBEN ÉS OSSZÁK MEG EZT A FELHÍVÁST!
,,A bodrogkisfaludi öreg tölgy
Bodrogkisfalud egy 900 lelkes kis település közvetlenül a Bodrog partján, a történelmi Tokaji borvidék magterületén. A mezőgazdaság és a természet közelsége nagyban alakítja minden korosztály gondolkodását. A falu szívében – a Bárókertben – helyezkedik el a több száz éves tölgyfa, az ÖREG TÖLGY. Tövénél a legrégebbi épület egy kiállítóterem. A lombja alatt helyi tufával kirakott kör alakú tér. Mondhatnánk faluközpontnak is talán, az évek alatt mégis ennél többet jelent a helyi emberek számára. A település összes rendezvénye, eseménye (Családi napok, Húsvéti tojáskeresés, Mikulás ünnepség, Karácsonyi koncert, nemzeti ünnepeket stb.) a fa körül zajlik. A plakátokon a helyszín megjelölésnél is csak annyit írunk, hogy ,,az öreg tölgy alatt”, ebből mindenki pontosan tudja, hogy mire is gondolunk. A következő generáció helyben tartása kiemelten fontos a falu életében. Ezért egy BMX pálya, és a kisebb korosztály mozgási lehetőségeinek bővítése érdekében egy kis egyensúlyozó kalandkert és játszótér került kialakításra közvetlenül a tölgyfa mellé. A rendezvények, események alkalmával ez nagyban segíti a családokat, hogy hosszabb időt tudjanak a fa árnyékában tölteni a családdal, gyerekekkel együtt. A tölgyfa alatti tér és a kiállítóközpont remek alkotói hangulattal rendelkezik. Többek között kalligráfusoknak, grafikusoknak, festőknek és nyomdászoknak biztosítunk helyszínt egy-egy hét erejéig. Ihletet meríthetnek a borvidék szépségéből, dűlőiből és kultúrájából. Az alkotásokból természetesen kiállítás is nyílik a tölgyfa alatti kiállítóteremben. A fa szépsége minden évszakban elbűvöli a fotósokat, a helyiek és a környéken élők is szívesen választják életük fontos eseményeinek megtartására és megörökítésének helyszínéül a tölgyfát és környezetét. Az itt megrendezett eseményeknek küldetése, tartalma van. Az egy-egy napos örömködés és nagy fesztiválok mellett mintegy szimbólumává vált a helyben tenni akaró közösségnek. Szimbolizálja az egymásra figyelést, a közösségben való létet, összefogást, elszántságot és a következő generáció röghöz kötését is.”