ISMÉT HELLOWOOD ÉPÍTÉSZMUSTRA TOKAJ-HEGYALJÁN

Idén is a Tokaji borvidéken építenek a Hellowood Építészmustra diákjai. A tábor 2019. július 5-12. között kerül megrendezésre Tokajban. A Hellowood programját a résztvevő építészképzések nagy része beépítette a tantervébe, így a fiatalok, vezető tanáraikkal együttműködve már nagy erőkkel dolgoznak az idei terveken. Az első körös koncepciók már el is készültek és bemutatásra kerültek az érintett polgármesterek és főépítészek számára.

A Hellowood munkatársaival közös cél, hogy olyan installációk szülessenek, amelyek a településen élők számára is elfogadható, szerethető alkotások lesznek és illeszkednek a településképhez és a helyi viszonyokhoz. A közös gondolkodás fontos része a programnak. Elkezdődött a közös munka, több egyetem már többször is ellátogatott az adott településre, hogy minél jobban megismerjék a területet. Jó volt látni a települések vezetőinek nyitottságát a táborral és az Y-generáció kreatív ötleteivel kapcsolatban.

Az alkotótábor nyáron Tokajban, Erdőbényén, Erdőhorvátiban, Tolcsván, Szegilongban, Olaszliszkán és Vámosújfaluban építkezik.