A BOROK HÁZÁBA KÖLTÖZIK A TOKAJ BORVIDÉK FEJLESZTÉSI TANÁCS

a tokaji borok házába...Tokajban lesz a székhelye a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanácsnak – állapodott meg a város polgármestere és a tanács elnöke. Tombor András és Posta György hosszú távú együttműködésének részeként a szervezet központja a Dózsa György utcán található Borok Házában lesz.

A Tokaj Fejlesztési Tanács – aminek feladata figyelemmel kísérni a 2014-2020-as uniós költségvetési időszak operatív programjainak végrehajtását, külön döntés alapján részt venni a megvalósításukban, továbbá elkészíteni a térség területfejlesztési koncepcióját – tavaly júliusban alakult.

Hatásköre kiterjed a térség gazdasági és környezeti vizsgálatára, értékelésére, a Tokaji Borvidéket érintő ágazati fejlesztési tervek és programok véleményezésére is.

Tagjai a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke és képviselője, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa elnöke, a Tokaj Kereskedőház Felügyelő Bizottságának elnöke, továbbá a nemzetgazdasági miniszter, valamint a miniszterelnökséget vezető miniszter egy-egy képviselője – olvasható a Kormany.hu-n.