PROJEKTFEJLESZTÉS

A DŰLŐÚTHÁLÓZAT ÁTFOGÓ KORSZERŰSÍTÉSÉNEK TERVEZÉSE

Tokaj-Hegyalja fejlődésének kulcsa a szőlészetekben és a borászatokban zajló munka általánosan kiemelkedően magas színvonalra emelése. A jelenlegi szőlőültetvények időjárási viszonyoktól független, biztonságos megközelítése az okszerű, ütemezett és a rendkívüli időjárási körülmények által megkövetelt munkák elvégzésének alapfeltétele.

KÖZÖSSÉGI INFRASTRUKTÚRA PROJEKT

A Közösségi Infrastruktúra projekt célja a Tokaji Borvidék termelői számára elérhető és nonprofit alapon hozzáférhető minőségi borászati infrastruktúra megteremtése által a Borvidék borai általános színvonalának emelése.

BORVIDÉKI KERÉPKPÁRÚT-HÁLÓZAT KIÉPÍTÉSE

A projekt célja, hogy összekösse a Tokaj Borvidék és vonzáskörzetének turisztikai attrakcióit, közösségeit egy olyan kerékpárút-hálózattal, amely a tematikus borutakhoz, a minőségi vendéglátáshoz, valamint a zarándokutakhoz kapcsolódik.

ALTERNATÍV GYÜMÖLCSKULTÚRA-TELEPÍTÉS, GYÜMÖLCSFELDOLGOZÁS

A minőségi szőlő termesztésére kevésbé alkalmas és a parlagon lévő területek megművelésére olyan megoldást kell találni, mely hosszú távon biztosítja a munkalehetőségek bővítését, az életszínvonal növelését, a vidék népességmegtartó erejét.

SZŐLÉSZETI-BORÁSZATI KUTATÁS-FEJLESZTÉS

A Közösségi Infrastruktúra Programmal szervesen együttműködő projekt célja, hogy egy nemzetközileg is kiemelkedő kutatási infrastruktúra kialakításával nemzetközi szinten is újnak számító, komplex kutatások történjenek Tokaj Borvidéken, valamint ehhez kapcsolódóan sokoldalúan felhasználható, tudástranszfert támogató informatikai rendszer fejlesztése valósuljon meg.