MFP-TKK/2020-Építési telek kialakítása, közművesítés

A Magyar Falu Program keretében meghirdetett Építési telek kialakítása, közművesítés című  pályázat benyújtására az alábbi időtartamban 2020. augusztus 11. és 2020. szeptember 10. között van lehetőség.

A pályázat célja:

A kiírás lehetőséget biztosít az 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú településeken lakhatást szolgáló -kialakítás után kötelezően értékesítendő- építési telek/telkek kialakítására, meglévő építési telek/telkek közművesítésére, fejlesztésére. A támogatás célja a kialakított, fejlesztett, közművesített, lakóház építésére alkalmas építési telek/telkek magánszemély részére, saját lakás/lakóház építésének céljára történő értékesítése.

  • építési telek/telkek kialakításához utcanyitás, telekalakítás;
  • telekmegosztás/telekösszevonás;
  • épület, építmény bontása, (a veszélyes állapotúnak minősített épület, építmény vagy szerkezet esetén az illetékes szakértő szakvéleménye alapján);
  • talaj szintfeltöltése;
  • teljes és részleges közművesítés (amennyiben nincs fizikai lehetőség a teljes közművesítésre), illetve már részben közművesített telek/telkek fejlesztése

A kérelmezők köre: 

Helyi önkormányzati költségvetési irányító és költségvetési szervek (GFO 321) esetén: azok a települések, ahol az állandó lakosságszám 5000 fő, vagy ez alatti, a 2019. január 1. napján a Belügyminisztérium által kezelt adatok alapján.

A támogatás összege:

A projekt maximálisan igényelhető támogatási összege 15 000 000 forint, telkenként maximálisan 5 000 000 forint

Pályázati határidő:

2020 augusztus 11. – 2020. szeptember 10.

Bővebb információ, forrás: Magyar Falu Program